Apró esztétikai hibák példái

Bubi Bolt

A képregényes rendezvények egyik elvitathatatlan előnye - a személyes találkozásokon túl -, hogy meg lehet tapogatni, át lehet nézni a fizikai példányokat, mielőtt úgy döntenénk, hogy megvesszük őket. Mivel egyelőre mi nem járunk rendezvényekre, és vannak kiadványaink, amiket már csak kisebb/nagyobb esztétikai hibás borítóval tudunk adni, ezért különösen fontos, hogy tudjátok, mit értünk ezeken a hibákon.

Apró hiba alatt a nyomdai vágás miatti, gerincen keletkező esztétikai hibákat értjük, de ide tartozik az enyhén karcos vagy foltos (tehát nem mély karcolás, hanem a borító fóliázása során keletkező enyhe felületi hiba, esetleg légbuborék), valamint minden olyan kis hiba, ami a kiadvány élvezhetőségét és/vagy esztétikai megjelenését alapvetően nem befolyásolja (úgy is mondhatnánk, könyvesbolti szintű példányok).

A Sólyomszem első kötetéből például már csak olyan példányaink vannak, amik gerincének tetején és alján a nyomdai vágás során keletkezett egészen apró feltörések láthatók, amiket lehet, hogy személyes átvételkor észre sem veszel, és amiket akár kézzel is vissza lehet simítani, illetve polcra téve szinte észre sem lehet venni. Lásd a képet.

A lényeg, hogy az apró hibás példányoktól egyrészt nem kell megijedni, másrészt a fentiek ellenére kedvezményesen vásárolhatjátok meg őket.

Tartalomhoz tartozó címkék: közlemény